Matematiksel Zekayı Geliştirme

Beyin Eğitimi, matematiği sevmeyen, matematik kaygısı yaşayan ve matematiksel zekasını geliştirmek isteyen çocukların ihtiyaçlarına göre uygulanır.

Beyin Eğitimi; Bilişsel Becerileri Geliştirme Programı matematik alanında sıklıkla yaşanan dikkat, hafıza, işlem hızı, üst düzey düşünme becerisi ve problem çözme becerisini güçlendirmeyi hedefleyen egzersizler de sunmakta ve bu sayede matematikle ilgili sorun yaşayan çocukların, matematiksel zekasını kullanabilmesini amaçlamaktadır.

Dikkat: Sürdürülebilir, seçici ve bölünmüş dikkat olarak değerlendirilir. Herhangi bir dikkat alanında sorun yaşayan birisi, birçok alanda olduğu gibi matematikte de gerçek performansını gösteremeyebilir.

Hafıza: Kısa süreli ve uzun süreli görsel ve işitsel hafızada yaşanan problemler, matematikteki kavramları öğrenmeyi ve formülleri ezberlemeyi engelleyebilir.

İşlem Hızı: Gerekli bilgiyi hızlı bir şekilde geri çağırmada sıkıntı yaşanması, matematiksel zekayı doğru kullanmayı etkileyen bir problem haline gelebilir. Hızlı şekilde düşünememek, bizi yavaşlatmakta ve süre kullanımını olumsuz etkilemektedir.

Üst Düzey Düşünme Becerisi/Problem Çözme Becerisi: Öğrenilen bilgiyi doğru şekilde yorumlamak ve gerektiği yerlerde kullanabilmek matematiği anlamada önemli rol oynamaktadır. Okuduğunu anlayabilme, yorumlayabilme, çözümleyebilme, indirgeyebilme gibi üst düzey beceriler matematiğin çözüm aşamasında gerekli olan becerilerdir.

Kimler Matematiksel Zekasını Geliştirmeye İhtiyaç Duyabilir?

Matematiği anlayamama, sevememe durumunun altında yatan sorunu tespit etmek çok önemlidir. Dikkat, hafıza, soyut düşünebilme, mantık, işlem hızı, problem çözebilme yeteneği ve okuduğunu anlayabilme gibi pek çok etken matematiği anlamayı engelliyor olabilir.

Matematiksel bilgi ve kavramları öğretirken, bilişsel ve matematiksel becerileri geliştiren ve öğrencilere öğrenme stratejileri kazandıran  matematiksel zekayı geliştirme programıdır.

Matematiksel zekayı geliştirme programı  öğrencileri kişisel, akademik ve mesleki hayata hazırlamayı ve akademik hayatın her alanında gerekli olan temel matematiksel bilgi ve becerilerle donatmayı amaçlamaktadır. Matematiksel zekayı geliştirme programı genel olarak şu amaçları içermektedir:

Matematiksel zekayı geliştirme programı öğrenme basamakları; problem, keşfetme, hipotez kurma, doğrulama, genelleme, ilişkilendirme ve çıkarım şeklindedir. Böylece öğrencileri ezberci sistemden uzak tutmakta ve bilgiyi yorumlayıp kullanabilmelerini sağlamaktadır.